colosseum-romesint-pietersplein-romeRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Zwoele zomeravonden in de Engelenburcht

Locatie: Rome, Engelenburcht

Om de zomer te vieren, opent de Engelenburcht in Rome van 29 juni tot en met 14 september 2017 ook 's avonds de deuren voor bezoekers. Van 20.30 tot middernacht kun je een bezoek brengen aan dit indrukwekkende bouwwerk, voor een spectaculaire stap terug in de tijd en - vanaf het bovenste terras - een schitterende blik op Rome by night.

Maar dat is nog niet alles! Tijdens deze zomeravonden kun je een kijkje nemen in ruimtes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de Passetto di Borgo (de geheime gang die de Engelenburcht verbindt met het Vaticaan), de badkamer van Clemens VII en de oude gevangenis. Bovendien zijn er tijdens deze bijzondere avondopenstelling rondleidingen (in het Italiaans en het Engels) waarvoor je niet extra hoeft te betalen.

Ook zijn er regelmatig sfeervolle concerten, van klassieke muziek tot pop en jazz. Het programma vind je op de speciale website.

Een kaartje voor een zomeravond in de Engelenburcht kost € 10,00 (plus ca. 5 euro aan reserveringskosten). Kinderen tot tien jaar kunnen gratis mee naar binnen.

Rome_engelenburcht

Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels