sint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Muzikale middagpauze

Locatie: Drie musea in Rome

Ben je in december in Rome en hou je van kunst en muziek? Dan is dat een unieke gelegenheid om schitterende kunstwerken te bekijken en daarbij tussen de middag onthaald te worden op een muzikaal intermezzo. En dit alles nog gratis ook!

Drie kleine Romeinse musea, wat minder bekend maar zeker de moeite van een bezoekje waard, organiseren tot eind december elke dinsdag en donderdag een muzikale middagpauze. De toegang is gratis en tussen half één en twee uur worden bezoekers elk half uur (om 12.30, 13.00 en 13.30 uur) onthaald op een muzikaal intermezzo met jazz of klassieke muziek.

Rome_pausa-museo

De musea die deelnemen aan dit initiatief zijn stuk voor stuk schitterend gelegen: het Museo Carlo Bilotti in de Orangerie van het grote park Villa Borghese, het Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco tussen Campo de' Fiori en Piazza Navona en het Museo Napoleonico aan de Tiber schuin tegenover de Engelenburcht (Castel Sant'Angelo).

Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels