Colosseum-romeRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaan

Pizzeria Da Baffetto - dunne en krokante pizza

Bij 'Pizzeria Da Baffetto' serveren ze volgens velen de beste pizza van Rome. Los van de culinaire ervaring is de belevenis van een etentje hier aan te raden.

Rome_diner-bafetto-k.jpgOm te beginnen moet je in de rij staan voor een plekje. Krijg je vervolgens eindelijk dat felbegeerde plekje, dan mag je aanschuiven bij een stel vreemden aan tafel. En als je tot slot eenmaal zit, word je geregeld gemaand op te schieten. 

De aankleding laat nogal wat te wensen over - al ontbreken de foto’s van beroemdheden die je hier voorgingen niet - en de pizza wordt op net iets te kleine metalen borden opgediend.

De oprichter van deze zaak is overigens in 2017 overleden. Maar de faam van Idolo Volpetti, bijgenaamd De Snor (Baffetto) leeft voort. Dus als je het zonder beleefdheden kunt stellen, breng hier dan absoluut een bezoek en geniet van krokante pizza’s en spektakel!

Pizzeria Da Baffetto
Via del Governo Vecchio 114, Rome


Rome_diner-bafetto-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels