VaticaanRomesint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Salumeria Roscioli - hoge kwaliteit eten en wijn

'Salumeria Roscioli' staat al jaren goed bekend bij culinaire journalisten en collega-chefkoks, vooral vanwege de bijzondere ingrediënten die bij de gerechten worden gebruikt. Je kunt er ‘koninklijk’ boodschappen doen, staande een los stuk pizza eten of een glas champagne drinken tijdens de borrel (aperitivo).

Aan tafel dineren is ook een optie in dit restaurant, al is het er krap en bijna altijd druk. De service is er vriendelijk maar tegelijkertijd ‘efficiënt’, zoals de obers het zelf graag noemen: dat is het logische gevolg van een gastronomische hotspot in het centrum van Rome, waar de mensen komen en gaan.

Enkele speerpunten van Roscioli zijn de ondernemerszin en het altijd willen verbreden van de eigen horizon. Dat uit zich in nieuwe samenwerkingen en de hoge kwaliteit van producten aan wat schertsend de Banco delle Meraviglie (Toonbank der Verrassingen) genoemd wordt.

Rome_salumeria-roscioli_restaurant

Uitstekende kazen, hammen en salami’s zijn maar een paar van de verrukkelijke artikelen die je er kunt kopen. En alsof dat nog niet genoeg is kun je hier volgens sommigen de beste wijn van Rome drinken: een wijn die niet alleen leken enthousiasmeert, maar zelfs de meest ervaren kenners het hoofd doet verliezen! Reserveren is absoluut noodzakelijk als je hier wilt eten.

De gerechten worden simpel opgediend maar smaken voortreffelijk. Probeer eens de burrata met zongedroogde tomaatjes en de mortadella met dertig maanden gerijpte kaas van Parmigiano Reggiano. Aanraders zijn ook de crudi di mare (rauwe schaal- en schelpdieren), tortellini in brodo (gevulde pasta in bouillon) en de carne alla brace (gegrild vlees). Enig nadeel van deze plek: de verleidingen van het menu zijn zo groot dat de rekening nog wel eens gevaarlijk hoog kan oplopen.

Tip voor wie weinig tijd heeft: neem brood of pizza mee van de bakkerij van Roscioli op 100 meter afstand.

Salumeria Roscioli 
Via dei Giubbonari 21, Rome 

Antico Forno Roscioli
Via dei Chiavari 34, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels