sint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-romeVaticaan

Top 5 restaurants met lekker terras in Rome

Als er iets bevorderend werkt voor de eetlust, dan is het wel eten in de buitenlucht. En in een stad als Rome, waar de zon de meeste maanden van het jaar schijnt, kun je dat lekker vaak doen. Wij zetten vijf restaurants met prettig terras voor je op een rij:

Rome_flavio-velavevodetto-restaurant

1. Flavio al Velavevodetto
Een van onze absolute favorieten is 'Flavio al Velavevodetto'. Flavio vertelde zijn vrienden geregeld dat hij ooit een restaurant wilde openen, maar zij waren nogal sceptisch. Toen hij het op een dag toch voor elkaar had zei hij vervolgens: Ve l'avevo detto! ('Ik had het jullie gezegd!') en zo had hij meteen een naam voor zijn nieuwe restaurant.

Rome_flavio-velavevodetto-restaurant

Het restaurant bevindt zich in woonwijk Testaccio en heeft niet alleen een mooi dakterras maar ook een prettige binnenplaats, die in de winter overdekt wordt. Je eet er klassiekers uit de Romeinse keuken, zoals gefrituurde kabeljauw op dinsdag en vrijdag en op donderdag gnocchi. De wijn staat niet op de kaart, maar die mag je zelf uitzoeken uit de reeks flessen in de gang. Vergeet achteraf niet een wandeling door deze authentieke buurt te maken.

Flavio al Velavevodetto
Via di Monte Testaccio 97, Rome

Rome_da-teo-restaurant

2. Trattoria Da Teo
Trastevere is een enorm gezellige wijk. Er zijn ontelbare cafés en restaurants waar je iets kunt drinken of eten. Als je echter eens zin hebt in een wat rustiger eetgelegenheid maar deze buurt niet wilt verlaten, dan is het Trastevere van 'de andere kant van Viale Trastevere' een uitstekende optie. Hier vind je de karakteristieke straatjes, maar tegelijkertijd een kalmte die aan het pre-toeristische tijdperk doet denken.

Rome_da-teo-restaurant

Op een van de pleintjes vind je 'Trattoria Da Teo', waar de traditionele Romeinse keuken wordt geserveerd. Het personeel is ook 'traditioneel' Romeins, dat wil zeggen tegen het onaardige aan. Bereid je erop voor, want het hoort erbij in Rome – maar je kunt wél buiten zitten!

Da Teo
Piazza dei Ponziani 7, Rome

3. The Corner
The Corner is een cocktailbar annex sterrenrestaurant aan de voet van de Aventijn. Je loopt er dus niet zomaar tegenaan vanuit het centrum van Rome, maar via een kleine omweg ben je er toch snel. Kok Marco Martini en barman Matteo Nicolì zorgen voor een speciale avond.

Rome_Corner-terras-restaurant

Maar ook de inrichting draagt daar aan bij: prieeltjes verstopt achter rode gordijnen op het dakterras maken je diner tot een geheimzinnige en romantische aangelegenheid. De mozaïekbodem en standbeelden staan tevens heel knus. Je kunt er voor lunch kiezen uit een menu van één (€10), twee (€18) of drie gangen (€25) en voor het diner bestaat er de optie van een 'proefmenu' (degustazione) met prijzen vanaf €95.

The Corner
Viale Aventino 121, Rome

4. Osteria delle Coppelle
Restaurant Osteria delle Coppelle is een van de eetgelegenheden op het rustige en relatief onbekende pleintje Piazza delle Coppelle. Het onderscheidt zich van een traditionele osteria door originele toevoegingen aan de klassieke gerechten, zoals spek en salie aan de saltimbocca alla romana (kalfslapjes).

Rome_Osteria-delle-Coppelle-restaurant

Tijdens de aperitivo (borrel) kun je er voor drie euro mini-porties van gerechten bestellen en woensdag komt er een dj draaien. Spannend is hier de 'Club Derrière', de speakeasy verstopt achter een witte kast in de achterste zaal. Je komt er alleen binnen met een wachtwoord en de juiste kleding en er wordt van je verwacht dat je gematigd drinkt en geen gebruik van je telefoon maakt.

Osteria delle Coppelle
Piazza delle Coppelle 54, Rome

Rome_emma-restaurant

5. Emma
Als je lekker hebt gegeten bij 'Emma', kun je Francesco Roscino en Pierluigi Roscioli bedanken. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de dunne en krokante pizza bereid met meel van hoge kwaliteit. De buffelmozzarella komt uit Paestum, een stad uit Campanië die bekend staat om haar productie ervan, maar de oude pecorino (schapenkaas) uit het Toscaanse Pienza is een goed alternatief voor een kaaskop. Wil je een gefrituurd hapje proberen, neem dan een supplì (risottoballetje). Je weet dat deze echt goed is, als je hem doormidden snijdt en de gesmolten kaas in strengen blijft kleven: als een ouderwets telefoonkabeltje dus als het ware.

Emma
Via Monte della Farina 28/29, Rome

Geschreven door Tessa Vrijmoed

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels