sint-pietersplein-romecolosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romeRome

Recept voor gevulde courgettebloemen

Bij elke marktkraam in Rome met groente en fruit lachen de gele courgettebloemen je toe. Met dit recept eet je ze op traditionele Romeinse wijze: gevuld met ansjovis en mozzarella en vervolgens gefrituurd in een goede kwaliteit olijfolie.

Ingrediėnten voor 4 personen:

recept-Courgettebloemen.jpg12 courgettebloemen
4 ansjovisfilets op olie, elk in 3 stukjes gesneden
125 g verse buffelmozzarella, in 12 stukjes gesneden
450 g bloem
zout
½ theelepel witte wijnazijn
extra vergine olijfolie

Bereidingswijze
Snijd de steeltjes van elke bloem af. Verwijder de scherpe puntjes die uit de kelk van de bloem steken. Verwijder voorzichtig de stampers, zonder de bloem te scheuren. Spoel de bloemen af met water en dep ze zachtjes droog met keukenpapier.

Stop een stukje ansjovis en een stukje mozzarella in elke bloem. Vouw de bloemblaadjes dicht. Wikkel als een bloem gescheurd is de bloemblaadjes om de vulling heen. Leg de gevulde bloemen in een enkele laag op een bord.

Zeef 300 g bloem in een kom. Voeg 3 dl water toe en klop met een vork tot er een dik en glad beslag ontstaat. Controleer de dikte van het beslag door je vinger in het beslag te dopen; het beslag moet je vinger bedekken zonder eraf te druipen. Pas het beslag eventueel aan door er nog wat bloem of water bij te doen. Schep er ten slotte ¼ theelepel zout en ½ theelepel witte wijnazijn doorheen. Doe de overgebleven 150 g bloem in een andere kom.

Verwarm de oven voor op 65 °C en zet er een ovenschaal in. Giet voor het frituren een laag olijfolie van minstens 5 cm in een zware pan of diepe koekenpan. Verhit de olijfolie tot 165 °C (of tot een stukje beslag meteen sist als je het in de hete olijfolie werpt). Neem een gevulde courgettebloem aan de onderzijde vast. Haal hem eerst door de bloem tot hij er helemaal mee bedekt is. Schud de overtollige bloem eraf en haal hem royaal door het beslag. Laat de courgettebloem voorzichtig in de hete olie zakken. Herhaal dit met twee of drie andere courgettebloemen. Leg ze niet te dicht op elkaar in de pan. Frituur de courgettebloemen ongeveer 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Let daarbij meer op de kleur dan op de klok!

Schep de courgettebloemen met een schuimspaan uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in de ovenschaal. Frituur zo ook de overige courgettebloemen. Bestrooi de gefrituurde courgettebloemen ten slotte met een beetje zout.

Een glas prosecco erbij en buon appetito!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels