VaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein rome

Ontdek de andere kant van Rome

Welke stad kan bezoekers beter betoveren dan Rome? Het is de stad die een rijke geschiedenis herbergt. Voorheen behoorde deze Romeinse stad tot de belangrijkste steden van de wereld. Nu is het vooral een toeristische trekpleister en boeken mensen graag een stedentrip naar het veelzijdige Rome. Uniek is natuurlijk Vaticaanstad. Het wordt volledig omgeven door de stad en is tegelijkertijd de kleinste onafhankelijke staat ter wereld.

Magische plekken in Rome 
Naast talloze beroemde attracties in de stad zijn er veel bijzondere bezienswaardigheden waar veel mensen geen weet van hebben. Juist deze bezienswaardigheden maken de stad Rome tot wat deze nu is. Laat je meenemen in een magische zoektocht naar de enkele unieke plekken en wees verrast door de veelzijdigheid die je in de stad Rome aantreft. 

Rome

Geheime tuinen 
Naast het beroemde museum Galleria Borghese in Rome vind je 3 tuinen die enkel onder begeleiding van een gids kunnen worden bezocht. Hoewel de meeste toeristen het Galleria Borghese museum bezoeken, worden juist deze tuinen vergeten. In de 3 tuinen, die dateren uit de 17e eeuw, kun je diverse bloemen en planten vinden die uit de gehele wereld afkomstig zijn. 

Romeinse huizen bij de Celio Heuvel 
Een andere bijzondere bezienswaardigheid zijn de Romeinse huizen bij de Celio Heuvel. Oorspronkelijk werden deze huizen gebruikt als ontmoetingsplaats door de eerste christenen. Giovanni en Paolo zijn bijvoorbeeld twee martelaren die hier de dood hebben gevonden. Je vindt er onder andere schilderijen die in de 4e eeuw na Christus gemaakt zijn. 

Rome_Celio_-_san_Gregorio_-_1733.JPG

Crypte van de kapucijner monniken 
De Crypte van de kapucijner monniken lijkt misschien een beetje luguber, maar het is absoluut een unieke belevenis om dit eens mee te maken. Wanneer je door middel van trappen onder de Santa Maria della Concezione dei Cappuccini kerk naar beneden loopt, kom je in een ruimte waar de wanden bedekt zijn met botten van ruim 4.000 monniken. 

Genieten op de heuvel Janiculum 
Naast de drukte in de stad Rome, kom je ook een aantal mooie rustige plekjes tegen. Een zo'n rustig plekje is de heuvel Janiculum, in het westen van Rome. Dit is een mooi park en kun je ervaren als een oase van rust. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt hier de Manfredi Vuurtoren bezoeken. Daarnaast worden er hier ook vaak openluchtvoorstellingen gegeven. 

Rome_Janiculum.jpg

Op de camping nabij Rome 
Net buiten de stad is er voldoende ruimte om te kamperen. Maar ook in de verre omtrek vind je veel campings waar je prima kunt verblijven. Wanneer je niet in de dynamische en drukke stad wilt overnachten, dan kun je prima terecht op een aantal mooie campings. 

Neem eens een kijkje op de website van Allcamps of Roan. Daar vind je verschillende campings in Italië die geboekt kunnen worden. Camping Village Fabulous ligt op slechts 15 kilometer afstand van het centrum van Rome. Maar ook Camping I Pini is een aanrader. Na een intensief dagje Rome is niets fijner dan ontspannen op een rustige camping.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels