Colosseum-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-rome

La Notte dei Musei - Museumnacht

Locatie: Rome

Tijdens de Italiaanse Notte dei Musei, Nacht van de Musea, openen verschillende musea, galerieŽn en archeologische sites hun deuren en poorten voor een gratis bezoek met allerlei extra's.†Er zijn drankjes, hapjes, concerten, voorstellingen en meer culinaire en culturele verrassingen! De toegang bedraagt slechts 1 euro.

Rome_notte-musei

De jaarlijkse†Museumnacht vindt dit jaar in Rome plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei. Je kunt onder meer een bezoek brengen aan de Musei Capitolini, Centrale Montemartini, MACRO, Museo dell'Ara Pacis, Museo di Roma (in Palazzo Braschi en in Trastevere), de Mercati di Traiano, de musea van Villa Torlonia, het Palazzo delle Esposizioni, de Scuderie del Quirinale en het museum van de Universitŗ di Roma (Sapienza). De musea†hanteren tussen 20.00 en 02.00 uur een speciaal programma met evenementen, (film)voorstellingen, proeverijen en concerten. De kassa's sluiten meestal een uur eerder. Una bella notte!

Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels