RomeColosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-rome

Kerst op het Sint-Pietersplein

Locatie: Rome, Sint-Pietersplein

Vanaf begin december staat er weer een schitterende spar op het Sint-Pietersplein! Elk jaar krijgt een andere regio de eer om de boom te mogen leveren. De ruim 28 meter hoge kerstboom is in 2023 afkomstig uit de Maira-vallei in de Piemontese gemeente Macra. Het Vaticaan blijft ook dit jaar trouw aan de traditie die paus Johannes Paulus II invoerde om een kerststal en een kerstboom op het Sint-Pietersplein op te stellen.

Half december worden voor het eerst de lichtjes in de boom ontstoken en kunnen we echt aftellen naar Kerstmis! De feestelijke opening van de kerststal en het aansteken van de verlichting van de kerstboom op het Sint-Pietersplein is gepland op zaterdag 9 december om 17.00 uur. De kerstboom en de kerststal van Vaticaanstad zijn te zien tot zondag 7 januari 2024.

Kerststal
In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt dit keer weer teruggegrepen naar een vrij traditionele kerststal. De jongste jaren pakte het Vaticaan al een paar keer uit met moderne en experimentele kersttaferelen. De kerststal was in 2022 afkomstig uit het Andesdorp Chopcca in Peru.

Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels