kerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romeVaticaan

Opera in Thermen van Caracalla

Locatie: Rome, Thermen van Caracalla

Tijdens de zomermaanden (in 2023 van 30 mei tot en met 10 augustus) worden de Thermen van Caracalla in Rome omgetoverd tot een openluchttheater. In het prachtige decor van de keizerlijke badhuizen geniet je van opera en ballet. Er zijn telkens ongeveer 3.500 zitplaatsen.

Teatro dell' Opera
Het is al een aantal jaren de gewoonte dat het Teatro dell'Opera in Rome tijdens de zomermaanden een speciaal programma opvoert binnen de fantastische en monumentale Thermen van Caracalla. De operavoorstellingen in open lucht kennen enorm veel succes en zijn ook bij toeristen erg geliefd. Het is dan ook niet alledaags om een dergelijk spektakel te kunnen meemaken in een omgeving die doordrongen is van de oudheid en archeologie.

De voorstellingen in de indrukwekkende van de Thermen van Caracalla behoren tot één van de populairste zomerevenementen in Rome. Alleen al de majestueuze omgeving, waar tijdens het begin van de opvoeringen het zonlicht langzaam plaats maakt voor de avond en de nacht, zorgt voor een apart en uniek spektakel. En dan spreken we nog niet van de muziek.

Het nieuwe seizoen biedt populaire producties zoals Carmen en De Barbier van Sevilla. De ticketprijzen gaan, afhankelijk van de plaatsen, van 25 tot 135 euro. De Thermen bevinden zich aan de Viale delle Terme di Caracalla in Rome.

Rome-terme-di-caracalla 

Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels