kerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-romeVaticaan

Gratis naar Palazzo Madama

Locatie: Palazzo Madama, Rome

Elke eerste zaterdag van de maand opent Palazzo Madama in Rome, waar de Italiaanse senaat zetelt, gratis haar deuren voor iedereen die dit prachtige palazzo eens van binnen wil zien.

Het Palazzo Madama is een stadspaleis in Rome en sinds 1871 de zetel van de Italiaanse Senaat. Het ligt naast de Franse kerk, de San Luigi dei Francesi. Het paleis werd in 1503 gebouwd in opdracht van de Medici, die heersten in Florence en ook in de Katholieke Kerk een machtige positie innamen. Om haar belangen in het kerkelijke bestuurscentrum veilig te stellen, had de familie een Romeinse residentie nodig. De bouwgrond lag in het Campus Martius, boven de resten van de Thermen van Nero.

Rome_PALAZZO-MADAMA

Het Senaatsgebouw kan normaal op de eerste zaterdag van de maand (behalve in augustus) van 10.00 tot 18.00 uur bezocht worden. (NB: Dit kan echter, zelfs op het laatste moment, gewijzigd worden, dus raadpleeg vooraf de website van de Senato della Repubblica.) De kaartjes kunnen, op de dag van het bezoek zelf, vanaf 08.30 uur opgehaald worden. Men dient vooraf de tijd van het bezoek aan te geven.

De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten en wordt gegeven door personeel van de Senaat. Zij geven uitleg over de belangrijkste historische, artistieke en institutionele kamers en laten de meest charmante plekjes van de Senaat zien. Het bezoek is gratis.

Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels