Colosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeRome

Concert 1 mei

Locatie: Piazza di Porta San Giovanni in Laterano, Rome

De Dag van de Arbeid wordt in Italië naar hartelust gevierd. Het is een vrije dag waarop Romeinen vaak de drukte van de stad ontvluchten om in de vrije natuur te gaan picknicken. Jongeren regelen onderling wie welk eten meeneemt en genieten in groepen van gitaarmuziek in de openlucht tussen de hooibalen. In familiesfeer is deze gelegenheid ideaal om elkaar weer eens te zien en een uitgebreide lunch bij één van de leden thuis te nuttigen.

Rome_primo-maggio-1-mei

Concert
Wie daarentegen in de stad blijft, gaat waarschijnlijk richting het Piazza di Porta San Giovanni in Laterano. Daar vindt elk jaar namelijk een befaamd muziekfestival plaats, het Concerto Primo Maggio, waar iedereen gratis naartoe kan. De artiesten zijn vooral in eigen land bekend en de Italiaan kijkt dan ook vol verwachting uit naar de optredens van onder andere Brunori Sas, Francesco Gabbani en Edoardo Bennato. Dat wil niet zeggen dat het voor een Nederlander niet een geweldig spektakel is om mee te maken: neem de proef op de som en meng je op 1 mei in de muzikale gekte temidden van duizenden muziekliefhebbers!

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Concerto Primo Maggio 2017.

Concert 1 mei
15.00-0.00 uur
Piazza di Porta San Giovanni in Laterano, Rome

Geschreven door Tessa Vrijmoed

Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels