Colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRomeVaticaan

De pauselijke audiëntie en missen

Locatie: Vaticaanstad en verschillende locaties in Rome

Vaticaanstad is al eeuwenlang de woonplaats van de paus en is slechts gescheiden van Rome door een grote muur aan weerszijden van het grondgebied en aan de voorkant de grootste kerk ter wereld met de zuilenarmen van het Sint-Pietersplein. Staande op dit plein naar de kerk toe, zou je als je geluk hebt vanuit een van de ramen van het Casa di Santa Marta, het gastenverblijf van de Heilige Stoel, een glimp van paus Francesco kunnen opvangen - als hij tenminste thuis is.

Maar het is natuurlijk des te bijzonder om de paus in zijn geheel te kunnen zien én te horen praten en dat hoeft gelukkig niet van het lot af te hangen, want er worden genoeg momenten georganiseerd om door hem gezegend te worden, een door hem geleide mis te volgen of gewoon even in zijn nabijheid te kunnen zijn.

Rome_paus-franciscus 

Op bijna elke zondag spreekt de paus het Angelus-gebed uit in het openbaar om 12.00 uur op het Sint-Pietersplein, of bij slecht weer in de Paulus VI-audiëntiehal. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Hiervoor zijn geen kaartjes nodig. 

Op woensdagen vindt de audiëntie van de paus plaats om 10.30 uur op het Sint-Pietersplein (een half uur eerder bij warme dagen). De paus groet de mensen (of rijdt rond in zijn pausmobiel), werpt licht en zegeningen op specifieke groepen (voornamelijk zieken, gehandicapten en kinderen) en leest een stuk voor uit het evangelie. 

LET OP: Deelname aan de audiëntie is GRATIS, maar er dient wel een plaatsje gereserveerd te worden. Dit kan door de kaartjes de middag vóór de audiëntie op te halen bij de kassa bij de Bronzen Poort, na de veiligheidscontrole voor de Sint Pieter aan het einde van de colonnade rechts. Het kan ook op de dag zelf, tussen 7.30 -10.00 uur, maar dan is er wel een kans dat ze al op zijn. 

Kijk op de site van het pauselijke hof voor meer informatie over de audiënties, de missen en de kaartjes. Voor een mis of een audiëntie hoef je dus NOOIT te betalen (wat sommige reisorganisaties of ticketverkopers je misschien ook wijs proberen te maken)!

Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels