kerst sint-pitersplein romeVaticaanColosseum-romeRomecolosseum-romesint-pietersplein-rome

Beleef het Laatste Oordeel van Michelangelo

Locatie: Auditorium Conciliazione, Rome

Een adonisachtige God die een al even prachtige Adam en daarmee de mensheid met slechts het puntje van zijn vinger schept. Dat is het beeld wat iedereen voor ogen staat als ze denken aan de Sixtijnse kapel geschilderd door het Renaissance-genie Michelangelo. Maar in diezelfde kapel, de plek waar de kardinalen in conclaaf gaan op het moment dat er een nieuwe paus gekozen moet worden, voel je ook meteen de ontzagwekkende aanwezigheid van de Christusfiguur die met één armbeweging de ongelukkigen verdoemd tot een leven in de hel of de gezegenden een serene plaats naast hem in de hemel aanbiedt.  

Rome_Giudizio-Universale-Show

Hoewel deze visuele interpretatie van het Laatste Oordeel van Michelangelo op zich al heel indrukwekkend is, is het tot eind september 2019 mogelijk om zelf helemaal ingezogen te worden in dit Bijbelse moment in de theatershow ‘Giudizio Universale: Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel'

In deze multimediale vertoning in het Auditorium Conciliazione, naast de Engelenburcht, 10 minuutjes lopen van het Vaticaan, word je in een live show met performers, meeslepende geprojecteerde beelden van 270 graden, originele muziek van Sting en spectaculaire licht- en geluidseffecten meegenomen in de grillige wereld van Michelangelo's meesterwerk. In de 60-minuten durende beleving lijken de figuren echt tot leven te komen en doorloop je, zoals de regisseur Marco Balich het beschrijft, een emotionele, esthetische en zelfs spirituele ervaring.

Rome_Giudizio_Universale

Er zijn verschillende tijden waarop de show wordt gespeeld, maar de meeste vertoningen in het Engels vinden plaats om 17.00 uur of om 20.00 uur. De prijzen voor volwassen variëren tussen de €18 en €22, afhankelijk van of het een week- of een weekenddag is. Kinderen betalen altijd €12. Kijk op de site voor meer informatie.

Rome_Giudizio_Universale

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels