Romecolosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaanColosseum-rome

Magritte's Appel - Kunst voor Kinderen

Locatie: Palazzo delle Esposizioni, Rome

Kunst leuk maken voor kinderen is een lastige opgave, maar voor het derde jaar op rij probeert het Palazzo delle Esposizioni in Rome het weer met een interactieve tentoonstelling gewijd aan een grote kunstenaar. Dit jaar is het na de Franse meesters Matisse en Degas de eer aan hun Belgische collega René Magritte. Naar het originele idee van het MoMa, het Museum of Modern Art in New York, is de illustrator Klaas Verplanke in de arm genomen om op een speelse wijze de jonge – en oudere- kijker mee te nemen in het surrealistische universum van Magritte.

Rome_magritte

Met behulp van de illustraties uit het boek worden de kijkertjes gestimuleerd om op een vrije manier naar de wereld te kijken en te ontdekken dat zelfs het meest gewone en saaie object iets heel nieuws en onverwachts in zich kan hebben schuilen. Margritte was een kei in de wereld ondersteboven, binnenstebuiten en op zijn kop te keren en de makers van de tentoonstelling treden hierbij in zijn voetstappen door zijn originele werk in een eigen gecreëerde context te plaatsen en het aan de spelende bezoeker over te laten orde te scheppen in de chaos – als ze dat eigenlijk wel willen natuurlijk.  Ceci n'est pas une exhibition.

Elke zondag wordt er tussen 11.00 -13.00 uur voor de allerkleinsten (3-6 jaar) een workshop georganiseerd waar ze lekker kunnen knutselen en de kleine wereld van Margritte kunnen ontdekken. €8 per kind.

Magritte's Apple – Van 10 februari tot 10 juni 2018

Spazio Fontana - Palazzo delle Esposizioni 

Gratis entrée bij de ingang in Via Milano 13, Rome

Zondag en dinsdag-donderdag geopend van 10.00 – 20.00 uur Vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 – 22.30 uur. Maandag gesloten. 

Rome_magritte

Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels