Colosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein rome

Blozen tussen de rozen

Locatie:

De Aventijn is in de winter- en herfstmaanden een prachtige plek om te bewandelen, maar tot en met 12 juni 2023 is het helemaal een plezier om er te zijn, omdat dan de rozentuin, de Roseto Comunale, geopend is. Als je vanaf het Circo Massimo komt en je loopt het Piazzale Ugo la Malfa oploopt, zul je zonder twijfel al wat zweempjes kunnen opvangen.

Rome_Roseto-Comunale-rozen

De rozentuin was tot 1934 een Joodse begraafplaats, waarna de Amerikaanse hertogin Mary Gailey Senni de plek omtoverde tot een bloemenzee, de vorm van de menorah, de Joodse kandelaar, in ere houdend. Nu zijn er meer dan 1100 soorten rozen te vinden, waarvan sommige botanische soorten al meer dan 40 miljoen jaar geleden bloeiden. Je kunt je hier prikken aan de meest bijzondere rozen; de†Rosa Virdiflora, die groene bloemblaadjes heeft, de†Rosa Chinensis Mutabilis, die tijdens de bloei in verschillende kleuren verandert en de†Rosa Foetida, het arme roosje dat in tegenstelling tot zijn welriekende nichten en neven behoorlijk stinkt.††

Lees meer over de Rozentuin in dit artikel.

Roseto Comunale
Via di Valle Murcia 6
Elke dag (ook op zondag en feestdagen) geopend van 8.30 - 19.30 uur.
Gesloten op 20 mei in verband met de jaarlijkse rozenwedstrijd.†

Rome_Roseto_comunale-rozentuin

Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels