Colosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaanRome

Gratis openluchtbioscoop Rome

Locatie: Trastevere, Ostia en Tor Sapienza, Rome

Gedurende de maanden juni en juli en augustus kun je in onder andere Trastevere gratis film kijken in Rome in de openlucht. De vrijwilligers van 'Cinema in Piazza' hebben ook dit jaar weer een geweldig programma in elkaar gezet. Het vindt plaats op drie verschillende locaties, waarvan één nieuwe. 

Naast de vaste locatie op Piazza San Cosimato in hartje Trastevere, keert het festival ook dit jaar terug naar Tor Sapienza (Parco della Cervelletta) in de oostelijke buitenwijken van Rome. De vertoningen in Ostia worden geschrapt en vervangen door een nieuwe locatie in het Parco di Monte Ciocci (Valle Aurelia). Op de drie locaties samen is plaats voor ongeveer drieduizend toeschouwers.

Rome_cinema-piazza

Heel leuk voor de toeristen is dat de films ook dit jaar weer in originele versie worden vertoond. Dat is heel bijzonder in een land als Italië waar films meestal worden nagesynchroniseerd. Net als vorig jaar hebben de organisatoren rekening moeten houden met de Covid-19-protocollen, waarbij de vertoningen op de eerste dagen van het festival reeds om 20 uur beginnen om geen problemen te krijgen met de avondklok. Van 9 tot en met 13 juni beginnen alle evenementen om 20.30 uur, vanaf 16 juni starten de vertoningen om 21.15 uur.

Het filmevenement blijft gratis, maar bezoekers zijn verplicht om vooraf een plaatsje te reserveren. De fysieke afstandsregels als gevolg van de maatregelen tegen het virus blijven gelden. Filmliefhebbers worden uitgenodigd om een kussen of een stoel van thuis mee te brengen.

Rome_festival-trastevere-film

Cinema in Piazza zal ook dit jaar weer een reeks internationale speciale gasten ontvangen, waaronder de Britse regisseur Ken Loach, de Duitse filmmaker Wim Wenders, regisseur Emir Kusturica (Time of the Gypsies, Underground), de Mexicaanse filmmaker Carlo Reygadas, de Britse acteur Rupert Everett en de Franse acteur/regisseur Mathieu Kassovitz. Uit de Italiaanse filmwereld worden onder meer de gebroeders Damiano en Fabio D'Innocenzo, verwacht, evenals Matteo Garrone en Carlo Verdone. Er komt ook een speciaal eerbetoon aan de in november vorig jaar overleden acteur Gigi Proietti. Af en toe kondigt een beroemdheid een film aan: dit zie je in het programma aan de woorden presenta of presentano, voorafgaand aan de filmtitel.

Bekijk hier het programma

Wat, waar en wanneer?
Cinema in Piazza, openluchtbioscoop
Trastevere, Tor Sapienza en Parco di Monte Ciocci
2 juni – 30 juli 2023

Rome_festival-trastevere-film

Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels