colosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaanRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Gratis openluchtbioscoop Rome

Locatie: Trastevere, Ostia en Tor Sapienza, Rome

Gedurende de maanden juni en juli en augustus kun je in onder andere Trastevere gratis film kijken in Rome in de openlucht. De vrijwilligers van 'Cinema America' hebben ook dit jaar weer een geweldig programma in elkaar gezet. Het festival heeft alleen dit jaar de naam Il Cinema in Piazza, (bios op het plein) en heeft het Piazza San Cosimato in Trastevere, waar het eerst altijd plaatsvond, ingeruild voor drie andere locaties in Rome. 

Meer dan 200 films zullen vertoond worden op de binnenplaats van de J.F. Kennedy high school in Via Dandolo 106 in Trastevere, de Porto Turistico di Roma marini in Ostia en het Casale della Cervelletta in Tor Sapienza, een buitenwijk in het oosten van Rome.
Heel leuk voor de toeristen is dat de films ook dit jaar weer in originele versie worden vertoond. Dat is heel bijzonder in een land als Italië waar films meestal worden nagesynchroniseerd. Alleen Disney klassiekers tijdens het festival worden nog in het Italiaans vertoond en de films van de Japanse regisseur Hayao Mizayaki. 

Rome_festival-trastevere-film

De voorstellingen beginnen iedere avond om 21.15 uur. Op zaterdag is er om middernacht een nachtfilm te zien (een griezelfilm of films met veel geweld). Sommige avonden zijn gewijd aan bepaalde regisseurs. Tor Sapienza eert Pedro Almodóvar, Hayao Miyazaki en Matteo Gorrone, Ostia besteedt aandacht aan Federico Fellini, Tim Burton, Sofia Coppola, Pier Paolo Pasolini, Quentin Tarantino en Disney en Trastevere licht films uit van Ingrid Bergman, Paul Thomas Anderson, Darren Aronofsky, Dario Argento, Franco Zeffirelli en Woody Allen. Af en toe kondigt een beroemdheid een film aan: dit zie je in het programma aan de woorden presenta of presentano, voorafgaand aan de filmtitel. 


Bekijk hier het programma
 

Wat, waar en wanneer?
Cinema in Piazza, openluchtbioscoop
Trastevere, Ostia en Tor Sapienza
1 juni – 8 september 2018

Rome_festival-trastevere-film

Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels