colosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeColosseum-romeRome

Roma by Night Run

Locatie: Ponte della Musica, Rome

Wellicht een leuke tip, niet alleen voor runners maar in het algemeen voor sportievelingen op vakantie in Rome: op vrijdag 7 september 2018 vindt in de Italiaanse hoofdstad de vijfde editie plaats van de "Roma By Night Run", de nachtelijke halve marathon georganiseerd door het Forhans Team. 

Rome_roma-by-night-run

Het parcours van de halve marathon voert gelukkig niet over de zeven heuvelen van Rome maar is compleet vlak en goed verlicht. Ook niet-runners komen aan hun trekken want wil je geen 21,097 km rennen, dan kun je inschrijven op de "Stracittadina Competitiva" of voor de niet-competitieve Fit Run over de eerste 8 km van het marathon-parcours. Vooral de Fit Run, waar hele gezinnen aan meedoen (langzaam lopen, snelwandelen, nordic walking, alles mag), is een unieke kans om Rome op een originele manier te ontdekken. De start van de halve marathon, Stracittadina en Fit Run is om 22.00 uur  op de Ponte della Musica. Voor inschrijving en meer informatie (ook in het Engels) kun je kijken op de website van de Roma By Night Run.

Roma By Night Run
Ponte della Musica, Rome
7 september 2018 

Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels