kerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeVaticaanColosseum-romeRome

Andy Warhol in het Vittoriano

Locatie: Complesso del Vittoriano, Rome

Met zijn iconische lichtblonde uiterlijk werd hij ook wel de silver prince of pop genoemd die ons een enorme kunsterfenis heeft achtergelaten. Vanaf 3 oktober is Andy Warhols werk te zien in het Complesso del Vittoriano in Rome.

De prins van de Pop Art
De soepblikken van Campbell, gele, blauwe, groene en roze Marilyn Monroes die ons in rijen toelachen en vele andere beroemde portretten zoals die van Grace Jones, Elvis Presley en Elizabeth Taylor: de Amerikaanse kunstenaar, regisseur en schrijver Andy Warhol (1928 – 1987) is de echte prins van de Pop Art. In de jaren '60 richtte hij in New York de creatieve vrijplaats The Factory op, met als doel om van zijn kunst ook massaproducten te maken. Geen langzame schilderkwast meer, maar stapels en stapels van zeefdrukken.

Rome_andy-warhol

Manusje van alles
Door deze versnelling van het maakproces en de reproduceerbaarheid van zijn werken heeft Warhol een enorm oeuvre gecreëerd. En niet alleen in de schilderkunst, tekenkunst en beeldhouwkunst, maar ook als filmmaker. In de jaren '60 maakte hij in drie jaar tijd meer dan 160 films, die qua thema's grotendeels overeenkomen met de andere media: consumptiegoederen, herhaling en close-ups. En van zijn massale oeuvre zijn nu ongeveer 170 werken te zien in het Complesso del Vittoriano waarbij wordt geprobeerd om zijn bijzondere leven samen te vatten.

Andy Warhol
Complesso del Vittoriano, Via di San Pietro in Carcere, Rome
3 oktober 2018 – 3 februari 2019

Openingstijden:
Maandag – donderdag: van 9.30 – 19.30 uur 
Vrijdag en zaterdag: van 9.30 – 22.00 uur 
Zondag: van 9.30 uur – 20.30 uur

Entrée kost €13 normaal tarief, €11 gereduceerd tarief.  

Rome_andy-warhol

Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels