colosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

De Franse Impressionisten - van Monet tot Cézanne

Locatie: Palazzo degli Esami, Rome

Een wereldstad binnen een wereldstad; nee, dit gaat niet over Vaticaanstad, maar over het 19de-eeuwse Parijs dat zich in het hart van Trastevere bevindt. In de multimediale tentoonstelling 'De Franse Impressionisten - van Monet tot Cézanne' loop je door levensgrote en uitvergrote schilderijen die het Parijs van Monet, Pissarro, Renoir en Cézanne als onderwerp hebben.

Rome_IMPRESSIONISTI-FRANCESI

Beeldig
Met behulp van speciale projectoren worden de beelden op grote schermen, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt, geprojecteerd. De boulevards van het groeiende Parijs, frêle dames met mooie hoeden, schattige balletdanseresjes en vooral kleur, heel veel kleur. Met één stap verplaats je je van een kneuterige zondagmiddag aan de oever van de Seine tot een drukke, broeierige salon in de Parijse binnenstad. En zie je hoe de Franse Impressionisten meester zijn van het uitbeelden van moderniteit en beweging, licht en schaduw.

Rome_impressionisten

Verftoets
Juist door elementen van de schilderijen uit te vergroten, is te zien wat een expressie en emotie de Impressionsten in hun snelle verftoetsen konden leggen. In een steeds sneller wordende stad en met het constant veranderende buitenlicht moesten momenten snel vastgelegd worden - zonder echter de essentie ervan te verliezen. En met als tegenhanger het onbenaderbare realisme van de fotografie moest er visueel buiten de lijntjes gedacht worden. Dus minder nadruk op de details en meer focus op kleur, licht en beweging, de 'impressie'. 

Rome_impressionisten-expositie

Muzikale begeleiding
Om de beleving helemaal af te maken, heeft curator Giancarlo Bonhomo gekozen om een selectie van stukken van onder andere Debussy, Čajkovskij, Ravel en Offenbach te laten horen. En zo een ware soundtrack voor de exhibitie te creëren en je mee te nemen naar het Parijs van 130 jaar terug.

Impressionisti Francesi - Da Monet a Cézanne
Vanaf 5 oktober 2018 - 3 maart 2019
Palazzo degli Esami, Via Giralomo Induno 4 (Trastevere)

Openingstijden: Maandag - donderdag: van 10.00- 20.00 uur
                        Vrijdag - zaterdag: van 10.00 - 23.00 uur
                        Zondag: van 10.00 - 21.00 uur

Tickets kosten €15 vol tarief, €12 gereduceerd tarief.

Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels