VaticaanRomesint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Expositie Antonio Canova

Locatie: Palazzo Braschi, Rome

Vanaf 9 oktober 2019 begint in Palazzo Braschi in Rome de tentoonstelling Canova. Eterna bellezza, gewijd aan de band tussen de beeldhouwer Antonio Canova en de stad Rome. Meer dan 170 werken afkomstig uit de collecties van beroemde musea in Italië als de Vaticaanse en capitolijnse Musea in Rome en Museo Correr in Venetië, en het buitenland (onder andere de Hermitage van Sint-Petersburg) geven een indrukwekkend beeld van de Italiaanse kunstenaar.

Rome_canova

Antonio Canova (1757 - 1822) geldt als één van de belangrijkste beeldhouwers van het neoclassicisme. In 1779 verhuisde hij naar Rome en hier verbleef hij een groot deel van zijn levenCanova is bekend geworden door de tederheid van zijn beelden. Volgens veel mensen lijken zijn beelden van echte huid in plaats van marmer. Canova streefde in zijn beelden naar een ideaal, maar probeerde toch natuurgetrouw te zijn. Bekende werken zijn Amor en Psyche, Theseus en de Minotaurus, Triomferende Perseus, De drie Gratiën en Paolina Borghese als Venus.

Canova. Eterna bellezza
Palazzo Braschi, Rome
9 oktober 2019 - 21 juni 2020

Rome_antonio-canova

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels