sint-pietersplein-romeVaticaancolosseum-romeRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Leonardo in Rome

Locatie: Villa Farnesina, Rome

In Villa Farnesina in Rome is tot 12 januari 2020 de tentoonstelling 'Leonardo a Roma' te zien. Italië herdenkt dit jaar dat het 500 jaar geleden is dat het genie Leonardo da Vinci is overleden. In Rome gebeurt dat onder andere met deze tentoonstelling die zich vooral richt op de jaren tussen 1513 en 1517 toen Da Vinci samen met enkele assistenten in Rome verbleef. In Villa Farnesina zie je de sporen van de invloed van Leonardo op andere Italiaanse kunstenaars. Zoals in de Loggia di Galatea, waar de fresco's getuigen van de invloed van Da Vinci op de 16e eeuwse Italiaanse schilderkunst. 

Rome_leonardo-da-vinci

Op de tentoonstelling in Rome zie je ook een reconstructie van de indrukwekkende bibliotheek van Leonardo da Vinci. De bibliotheek toont een grote verscheidenheid aan boeken, die Leonardo's verschillende interesses en passies weerspiegelen, van schilderen tot wetenschap, van poëzie tot architectuur en anatomie. De tentoonstelling bevat ook reproducties van levensgrote schilderijen van Da Vinci met een hoge resolutie en op ware grootte. Verder is er aandacht voor de relatie tussen Da Vinci en Rafaël, een andere grote meester.

Leonardo a Roma
Villa Farnesina, Rome
3 oktober 2019 - 12 januari 2020

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels