Vaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-romeColosseum-rome

Expositie Frida Kahlo

Locatie: SET Spazio Eventi, Rome

Van 12 oktober 2019 tot 29 maart 2020 kan je in Rome terecht bij de tentoonstelling  'Frida Kahlo – Il Caos dentro', een mix van multimedia, originele en fotografische werken van de bekende Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en haar echtgenoot-kunstenaar Diego Rivera. De tentoonstelling is te zien bij SET Spazio Eventi, aan de Via Tirso 16, niet ver van Villa Borghese.

Rome_kahlo

De samenstellers van de multimediale tentoonstelling willen bezoekers laten kennismaken met de transgressieve wereld van Frida Kahlo; een complex universum waarin pijn en extase zich vermengen en de basis vormen waarop haar fascinerende werken vorm krijgen. Naast de multimediale kunstwerken presenteert de tentoonstelling ook honderden persoonlijke foto's, auteurportretten, brieven, dagboekpagina's, kleding en juwelen geďnspireerd door de kunstenares. Je kunt ook kennismaken met het historische Frida Kahlo-huis in Mexico-Stad, zoals haar studeerkamer en slaapkamer. 

De tentoonstelling Frida Kahlo – Il Caos dentro bezoeken is een reis maken in de wereld van Frida Kahlo. Je komt langs de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de kunstenares. Bezoekers ontdekken de ontwikkeling van haar creatieve stijl als schilderes, maar ook de gezondheidscomplicaties waarmee ze te maken kreeg, haar grote politieke en sociale passie en haar liefdesaffaires.

Frida Kahlo. Il Caos dentro
SET Spazio Eventi, Via Tirso 16, Rome
Van 12 oktober 2019 tot 29 maart 2020

Rome_kahlo

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels