kerst sint-pitersplein romeRomeVaticaanColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-rome

Expositie Sergio Leone

Locatie: Museo dell'Ara Pacis, Rome

‘C'era una volta Sergio Leone' is de titel van een grote tentoonstelling over het werk en het leven van de bekende Romeinse filmregisseur Sergio Leone (1929-1989). Sergio Leone schreef geschiedenis met befaamde westerns zoals The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West en A Fistfull of Dollars, begeleid door muziek van Sergio Leone's jeugdvriend Ennio Morricone. De tentoonstelling is te bekijken in de nieuwe expositieruimte van de Ara Pacis tot 30 augustus 2020. Rome herdenkt met dit initiatief één van zijn bekendste inwoners, 30 jaar na zijn dood en 90 jaar na zijn geboorte.

Rome_Sergio-Leone

Regisseur Sergio Leone is de ongekroonde koning van de spaghettiwestern, het Italiaanse antwoord op de romantische Amerikaanse westerns. Hij was de zoon van regisseur Vincenzo Leone en werkte jarenlang als assistent en regisseur van massascènes aan de zijde van Amerikaanse regisseurs die in Cinecittà in Rome filmspektakels opnamen. Later ging hij zijn eigen films produceren en regisseren. The Last Days of Pompeii (Gli Ultimi Giorni di Pompei) was in 1959 zijn eerste film, later gevolgd door de beroemde 'Dollar-trilogie': A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965) en The Good, the Bad and the Ugly (1966), met een jonge Clint Eastwood in de hoofdrol.

Zijn epische films C'era una volta il West (1968) en C'era una volta l'America (1984) werden klassiekers en vormden een dankbare inspiratiebron voor beroemde hedendaagse regisseurs als Martin Scorsese, Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino, George Lucas, John Woo, Clint Eastwood en Ang Lee.

Rome_sergio-leone

Dankzij het kostbare archiefmateriaal van de familie Leone en Unidis Jolly Film betreden bezoekers van de tentoonstelling de leefwereld van Sergio Leone, waar ideeën voor nieuwe films werden geboren. Samen met zijn persoonlijke memorabilia en zijn bibliotheek maakt het publiek ook kennis met sets van zijn films, schetsen, storyboards, kostuums, rekwisieten, onvergetelijke sequenties en een grote verzameling prachtige foto's.

C'era una volta Sergio Leone
Museo dell'Ara Pacis, Rome
17 december 2019 – 30 augustus 2020

Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels