colosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

Casa Balla

Locatie: MAXXI, Rome

Honderdvijftig jaar geleden werd kunstschilder Giacomo Balla geboren. Om dit te vieren wordt voor het eerst het buitengewone futuristische huis aan de Via Oslavia 39b in Rome, waar Giacomo Balla van 1929 tot aan zijn dood woonde en werkte, geopend voor het publiek. Het interieur van Casa Balla is net zo kleurrijk en futuristisch als Balla's oeuvre – en daarmee een museum op zich. 

Rome_casa-balla

In dertig jaar tijd transformeerde Giacomo Balla (1871-1958) het hele familiehuis in een echt kunstwerk, een experimenteel laboratorium gemaakt van beschilderde muren, een groot aantal meubels, stoffering, versierde gereedschappen, talloze schilderijen en sculpturen, kleding die hij ontwierp en vele andere objecten die samen een uniek project hebben gecreëerd. 

Rome_casa-balla

Tegelijkertijd organiseert het MAXXI, het museum voor moderne kunst in Rome, de tentoonstelling Casa Balla – dalla casa all'universo e ritorno, waarin het werk van Giacomo Balla de hoofdrol speelt: van schilderijen tot schetsen, meubels en wandtapijten. Combitickets voor de expositie in de spectaculaire galerij 5 van de MAXXI en een bezoek aan Casa Balla zijn verkrijgbaar bij het MAXXI. 

Casa Balla – dalla casa all'universo e ritorno
MAXXI, Rome
17 juni 2021 - 31 december 2022

Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels