colosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romeRome

Expositie Vincent van Gogh

Locatie: Palazzo Bonaparte, Rome

Een van de belangrijkste tentoonstellingen dit najaar in Rome, is de grote expositie gewijd aan Vincent van Gogh. Vooruitlopend op de honderdzeventigste geboortedag van Van Gogh, op 30 maart 2023, organiseert Palazzo Bonaparte een grootse tentoonstelling over de Nederlandse kunstenaar. Van 8 oktober 2022 tot 26 maart 2023 bewonder je ongeveer zestig werken van Van Gogh, waaronder het beroemde Zelfportret dat hij in 1887 maakte. 

De tentoonstelling in Rome reconstrueert aan de hand van zestig werken en vele biografische getuigenissen het menselijke en artistieke verhaal van de schilder en toont zo de universele grootheid van de kunstenaar aan. Ondanks een leven vol tragedie, schildert Van Gogh een imponerende reeks meesterwerken, vergezeld van sublieme geschriften (de beroemde "Brieven" aan zijn broer Theo Van Gogh), waarmee hij een unieke stijl uitvindt.

Rome_Van-Gogh_Bonaparte

De tentoonstelling in Rome voert chronologisch langs de de perioden en plaatsen waar Van Gogh leefde: van de Nederlandse, tot zijn verblijf in Parijs, tot dat in Arles, tot St. Remy en Auvers-sur-Oise, waar hij een einde maakte aan zijn gekwelde leven. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Kröller Müller Museum in Otterlo. Dit museum levert maar liefst 50 werken van Van Gogh voor de expositie.

Palazzo Bonaparte bevindt zich in het stadshart van Rome, op de hoek van de Via del Corso en Piazza Venezia. Het gebouw is na eern langdurige restauratie zeker een bezoek waard. Bewonder de fraaie mozaïeken, schitterende fresco's en stucwerk.

Van Gogh
Palazzo Bonaparte, Piazza Venezia 5, Rome
8 oktober 2022 - 26 maart 2023

Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels