kerst sint-pitersplein romeRomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-rome

Virginia Woolf en Bloomsbury

Locatie: Palazzo Altemps, Rome

Van 19 oktober 2022 tot 12 februari 2023 presenteert Palazzo Altemps in Rome, de tentoonstelling 'Virginia Woolf en Bloomsbury. Inventing life'. Bloomsbury is de buurt waar in 1904 de weeskinderen Stephen - Virginia, Vanessa, Thoby en Adrian - verhuisden: van de hoogbouwwijk Kensington naar Gordon Square 46. Het is Gordon Square dat het begin markeert van zowel het volwassen leven als professionele schrijver van Virginia, en van de wekelijkse bijeenkomsten van kunstenaars en intellectuelen die Woolfs goede vrienden en zakenpartners werden en die aanleiding gaven tot de Bloomsbury Group.

Rome_virginia-woolf-expositie

Elke donderdag na het eten was het huis gevuld met jonge mensen. Het waren Thoby's vrienden die uit Cambridge kwamen: Lytton Strachey, John Maynard Keynes, Saxon Sydney-Turner, Clive Bell, Leonard Woolf (de toekomstige echtgenoot van Virginia). Bijzondere mensen, origineel, excentriek, met een groot verlangen om anders te leven dan hun vaders. Jongeren vol creativiteit en inventiviteit en ironie. De geselecteerde werken zullen vertellen dat Bloomsbury, als het geen beweging met een programma is, noch een religie met zijn cultus, het zeker een revolutie van de geest is. Bloomsbury was de uitvinding van een nieuw leven, ook voor de schrijver Virginia Woolf.

Virginia Woolf e Bloomsbury. Inventing life
Palazzo Altemps, Rome
19 oktober 2022 - 12 februari 2023

Rome met kinderen

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels