Vaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

Schilderen op steen

Locatie: Galleria Borghese, Rome

Bij Galleria Borghese in Rome kun je van 25 oktober 2022 tot 29 januari 2023 terecht voor een grote tentoonstelling die gewijd is aan het schilderen op steen. De tentoonstelling 'Meraviglia senza tempo. Pittura su pietra a Roma nel Seicento'(Tijdloos wonder. Schilderen op steen in Rome in de zeventiende eeuw) toont meer dan 60 werken uit zowel nationale als internationale musea en uit privécollecties. Het schilderen met stenen was een poging om werken eeuwig te maken en ze nog kostbaarder te maken.

Rome_pittura-pietra

Wanhopig vanwege het verlies van veel schilderijen tijdens de plundering van Rome in 1527, begint de schilder Sebastiano del Piombo te schilderen op andere dragers dan canvas, beter bestand tegen gevaren en tijd, en daarom in staat om de levensduur van het werk te verlengen.

De tentoonstelling, bedoeld om de aandacht van het publiek te trekken voor deze productie van bijzondere objecten, maakt deel uit van een onderzoekstraject dat in 2021 begon met een diepgaande studie van het thema Natuur en Landschap binnen de collectie van de Galleria. In de collectie die Scipione Borghese zelf in het begin van de zeventiende eeuw heeft samengesteld, zijn er bijzonder interessante werken van schilderen op steen. In deze zeer bijzondere schilderijen op verschillende soorten stenen kun je planten zien die vandaag niet meer bestaan ​​en daarom getuigen van een verleden, veel rijker aan botanische soorten.

Meraviglia senza tempo. Pittura su pietra a Roma nel Seicento
Galleria Borghese, Rome
25 oktober 2022 - 29 januari 2023

Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels