VaticaanRomekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-rome

Kerststal van de straatvegers

Locatie: AMA, Via dei Cavalleggeri 5

De mooiste kerststal van Rome vind je niet in een kerk of op een van de grote pleinen die de stad rijk is. Nee, de meest bijzondere presepe van de stad is in handen van de AMA, de vuilnisdienst van Rome. De straatvegers hebben daar hun eigen kerststal, Il presepio dei netturbini.

De zogenaamde netturbini (straatvegers) die je in Rome door de hele stad ziet lopen met hun bezems en schoonmaakwagentjes, beheren een prachtige kerststal, die volgens goed Italiaans gebruik bestaat uit een heel dorp. Naast Jozef, Maria, het kindje Jezus, de os, de ezel, de herders en de wijzen zie je ook kooplieden, wasvrouwen, bakkers, knechten en rovers.†

De kerststal is te zien in het depot van de AMA, dat gevestigd is aan de Via dei Cavalleggeri 5 (vlak bij het Sint Pietersplein). Je kunt hier het hele jaar door elke dag terecht, van 9.00 tot 19.00 uur, maar vanaf half december tot eind januari 2023 ook doorlopend van 8.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Rome_kerststal-netturbini

Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels