Romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaancolosseum-romeColosseum-rome

Expositie Michelangelo Pistoletto

Locatie: Chiostro del Bramante, Rome

In het Chiostro del Bramante in Rome kun je dit voorjaar genieten van de tentoonstelling 'Michelangelo Pistoletto – Infinity', met vijftig werken en vier grote installaties van deze meester van de Arte Povera. Michelangelo Pistoletto (Biella, 1933) wordt 90 in 2023 en het is een eer voor Chiostro del Bramante om dit nieuwe tentoonstellingsseizoen in te luiden met een van zijn grote tentoonstellingen, een gelegenheid om de historische werken van de meester met het publiek te delen in dialoog met renaissance-architectuur en nieuwe producties.

Rome_pistoletto Het is geen traditionele tentoonstelling maar een verhaal, een ervaring die je via de symbolische werken van Michelangelo Pistoletto van het historische tot het meest recente, van 1962 tot 2023 – meeneemt op een spannende reis naar de poëtica en de wereld, de vele werelden, door een van de meesters van de hedendaagse kunst.

De werken in de tentoonstelling beslaan bijna de hele carrière van Pistoletto, vanaf de jaren zestig met zijn spiegelschilderijen, Metrocubo di Infinito, Venere degli Stracci, Orchestra di ragci en Labirinto, de jaren zeventig met L'Etrusco en de reeks Porte Segno Arte samen met Self- portret van Stars tot meer recent werk. Boeken in de jaren negentig, spiegelschilderijen in de jaren 2000 en projecten die verband houden met de scheppingsformule Love Difference – Mediterranean Sea en Neon, at the Third Paradise.

Michelangelo Pistoletto - Infinity
Chiostro del Bramante, Rome
18 maart - 15 oktober 2023

Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels