kerst sint-pitersplein romeColosseum-romeRomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-rome

Expositie Canova

Locatie: Accademia Nazionale di San Luca, Rome

De Accademia di San Luca in Rome brengt tot 28 juni 2023 een eerbetoon aan Antonio Canova, een van de bekendste Italiaanse beeldhouwers. De expositie belicht met name de periode van 1800 (toen Canova lid werd van de Accademia di San Luca) tot zijn dood in 1822.

Rome_canova

De tentoonstelling bestaat uit acht thematische secties. Zij schetsen Canova's jaren, vanaf zijn intrede in de Academie in 1800 tot zijn dood in 1822, beschrijven het artistieke team en de culturele context waarin de beeldhouwer optrad en getuigen van de diepgaande vernieuwing die Canova in staat was om aan de instelling te geven, het artistieke onderwijs te hervormen door nieuwe wedstrijden voor jongeren te creŽren, de praktijken met betrekking tot het herstel en de bescherming van het oude monumentale erfgoed en de stedelijke reorganisatie van Rome bij te werken en hedendaagse kunst te promoten.

Rome_canova

Het doel van de tentoonstelling is om duidelijk te maken hoe belangrijk Canova was voor de Academie en hoezeer de rol die hij speelde in deze bijeenkomst van kunstenaars buitengewoon belangrijk was voor de stad Rome, voor heel ItaliŽ en voor de geschiedenis van Schone Kunsten over de hele wereld.†

Canova Ė L'ultimo Principe
Accademia Nazionale di San Luca, Rome
16 december 2022 - 28 juni 2023

Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels