Vaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

Settimana della Cultura

Locatie: Rome

In april wordt normaal gesproken altijd de Settimana della Cultura, de Week van de Cultuur, gehouden. In 2013 vindt de Settimana della Cultura vanwege de crisis helaas niet plaats.

Tijdens deze week zijn normaal gesproken bijna alle monumenten en musea gratis toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld het Colosseum, de Musei Capitolini, het Palazzo Massimo alle Terme of de Crypta Balbi bezoeken zonder een entreekaartje te hoeven kopen.

Daarnaast worden er door de hele stad culturele activiteiten georganiseerd en zijn verschillende bezienswaardigheden in Rome zelfs bij hoge uitzondering open voor het publiek, en al dan niet onder leiding van een gids, te bezoeken. De Musei Vaticani en de kleinere privémusea doen helaas niet mee aan de Settimana della Cultura, maar er valt bij de deelnemende musea en monumenten zoveel te zien en te doen, dat die week meer dan gevuld is.

Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels