RomeColosseum-romecolosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

Rome viert verjaardag

Locatie: Rome

Op 21 april viert Rome haar verjaardag. Volgens de legende werd de stad op 21 april 753 voor Christus gesticht. De Palatijn was het eerste stukje van de huidige stad dat zich Rome mocht noemen. Hier vochten de tweelingbroers Romulus en Remus om de heerschappij over de stad. Hoe het afliep, zegt de naam Rome al: Romulus was sterker dan zijn broer en mocht zichzelf de eerste heerser van de stad noemen. Rome is dan ook afgeleid van zijn naam.

Rome viert op en rondom haar 2775-ste verjaardag normaal gesproken volop feest. Maar door de uitbraak van het corona-virus en de 'lockdown' in Italië dit jaar uiteraard niet. Andere jaren worden er veel evenementen georganiseerd waarbij de stad en de indrukwekkende geschiedenis centraal staan. Zo zijn er concerten, filmvoorstellingen, optochten met historische Romeinse figuren, gladiatorengevechten en marktjes. Veel musea zijn op 21 april met korting of zelfs gratis te bezoeken. Aan het einde van de feestdag zelf verandert de lucht boven Rome in een waar schouwspel, als er een spectaculaire vuurwerkshow wordt gehouden bij het Colosseum. 

Kijk voor meer informatie en het programma op de website Natale di Roma.

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels