kerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaanRomecolosseum-rome

Festa del Cinema di Roma

Locatie: Rome, Auditorium Parco della Musica

Het Festival Internazionale del Film di Roma vindt plaats in het Auditorium Parco della Musica (recent herdoopt tot Auditorium Ennio Morricone), in het noorden van de stad. Van 13 tot en met 23 oktober 2022 staat hier alles in het teken van film. Kijk voor het programma van de zeventiende editie van het festival op de website van het filmfestival.

In de officiêle selectie zitten 23 films en documentaires uit evenveel landen. Tijdens het festival zal de weg die loopt naar de Cavea, buiten het Auditorium, worden omgetoverd tot een van de grootste rode lopers ter wereld. Hier lopen niet alleen filmsterren over, ook de ‘gewone' festivalbezoekers mogen hier hun voetsporen achterlaten.

Ook in Rome zelf zal genoeg te beleven zijn op filmgebied. Er zijn bijvoorbeeld evenementen op plekken die in beroemde films hebben gefigureerd (denk aan de Trevifontein, de Bocca della Verità en de Via Margutta).

Ook de filmstudio's van Cincecittà zijn nog steeds te bezoeken.
Lees hier meer over deze bijzondere bezienswaardigheid. 

Rome_agenda-filmfestival

Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels