sint-pietersplein-romeVaticaankerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-romeColosseum-rome

B&B in Rome

Naast hotels biedt Rome ook een enorme hoeveelheid bed & breakfasts. Meestal gaat het om een kleinschalige logeergelegenheid waarbij de eigenaren je naast een bed en een Italiaans ontbijt ook voorzien van tips voor evenementen, wandelingen en andere activiteiten in de stad. Overnachten in een b&b is de ideale manier om Rome te leren kennen; immers, als er Ūemand is die weet hoe de stad werkt, dan zijn het wel de inwoners.

Binnen deze categorie heb je natuurlijk verschillende soorten verblijfplaatsen. B&bís met of zonder ontbijt, dicht bij of op grotere afstand van de bezienswaardigheden in het centrum van Rome, simpel ingericht of luxueus, met af- of aanwezige gastheren, enzovoort. Rome-Nu heeft enkele mooie b&bís voor je op een rijtje gezet, zoals het 'B&B Gli Artisti' bij het Vaticaan, waar je in kleurrijke kamers slaapt. Of de 'Casa della Fornarina' in Trastevere, vernoemd naar de muze van RafaŽl. Welterusten, 'sogni díoro' (gouden dromen)!

Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels