Colosseum-romeRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaan

Monumenten en bezienswaardigheden in Rome

Rome heeft ontelbaar veel bezienswaardigheden en monumenten die elk hun eigen charme hebben. Denk aan het imposante Colosseum en het machtige Pantheon, maar vergeet de talloze barokke fonteinen, kleurrijke mozaïeken en intieme kerkjes niet. Kunst die beter niet buiten bewaard kan worden, is ondergebracht in een van de vele musea. Zo heb je de Vaticaanse en de Capitolijnse Musea, alsmede de wat minder bekende Centrale Montemartini. Maar dat is niet alles.

De animo op de Romeinse pleinen, de rust in de parken en de sfeer in de verschillende wijken behoren namelijk ook tot de bezienswaardigheden van de stad. Welke buurten zijn de moeite van een wandeling waard en in wat voor park gaat een inwoner van Rome zelf het liefst picknicken? Rome-Nu heeft de highlights en hotspots op een rijtje gezet om je een onvergetelijke tijd in Rome te bezorgen. Natuurlijk ontbreken de klassiekers als het Forum Romanum en de Spaanse Trappen niet. Daarnaast geven we je echter ook informatie over locaties buiten de gebaande wegen, zoals het park Villa Torlonia en de kerk San Clemente.

Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels