kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaanRomeColosseum-romesint-pietersplein-rome

Bijzondere kampeerplekken bij Rome

Rome, de hoofdstad van ItaliŽ is prachtig! De rijke geschiedenis zie je nog overal in de stad terug en het is de ideale plek om van het Italiaanse leven te genieten. Om van Rome te genieten en om ook wat van de omgeving te zien, hebben we een aantal leuke kampeerplekken voor je op een rijtje gezet.

Kamperen in de achtertuin†
De plekken zijn allemaal gewoon bij mensen in de achtertuin. Zo kun je op de meest unieke plekken overnachten en kom je ook nog eens met de lokale bevolking in contact. Leuk om verhalen uit te wisselen, maar ook omdat zij je de allerbeste tips voor Rome kunnen mededelen! Zulke plekken bij mensen in de achtertuin, vind je op Campspace.

1. Rome Ciampino
Onder de rook van Rome ligt deze super comfortabele tuin van Gino. De tuin is geschikt voor tenten, campers en caravans en heeft goede sanitaire voorzieningen. Ook is Gino ontzettend aardig. Hij kan je alle tips over Rome geven. Je bent vanaf hier namelijk met de trein zo in het centrum van Rome en bij de Romeinse kastelen Frascati en Marino Castel Gandolfo. Ook het meer van Albano is niet ver.

Rome_Campspace-Rome

2. Mooie tuin in Rome
In de wijk Casal Palocco woont Roberta met haar dochter en honden. Je kunt in haar tuin je eigen tent opzetten. Zo sta je middenin het Italiaanse leven. De tuin ligt 5 km van Ostia, de zeezijde, de archeologische plaats Ostia Antica. Het oude Romeinse stadscentrum is ongeveer 20 km verderop. Met de bus ben je daar in slechts een half uur. Ook leuk is het grote park voor het huis van Roberta. Heerlijk op warme dagen.

Rome_Campspace-Rome-kamperen

3. Palombara Sabina
Op zoín 40 kilometer van Rome ligt Palombara Sabina. Je staat vanaf hier met de trein binnen een half uur in het centrum van Rome. Je kunt je eigen tent opzetten tussen de eeuwenoude olijfbomen of overnachten in de caravan. De prijs per persoon in de caravan is 15 euro inclusief lakens. Je kunt aanschuiven voor het ontbijt en voor het diner. Naast dat de plek niet ver van Rome is, is het ook gelegen in het natuurpark van Monti Lucretili. Ook de beroemde Villa d'Este, Villa Gregoriana en Villa Adriana zijn niet ver. Verder zijn er in de directe omgeving de Terme di Cretone en Terme di Tivoli.

Rome_Campspace-Rome-kamperen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels