kerst sint-pitersplein romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeRome

Camping I Pini bij Rome

Camping I Pini Family Park ligt in het plaatsje Fiano Romano ongeveer 30 kilometer ten noorden van Rome. De camping is heerlijk rustig gelegen in een bos tegen een heuvel in de vallei van de Tiber. Het is een ideale uitvalsbasis als je een fijne familiecamping bij Rome zoekt.

Dagelijks vertrekt er vanaf de camping een bus, die je snel naar het historische centrum van Rome brengt en s'avonds weer ophaalt (kosten 8 euro). Met het openbaar vervoer is Rome ook goed te bereiken vanaf Camping I Pini.

Rome_camping-pini

Wie liever een dagje op de camping blijft, hoeft zich ook niet te vervelen. Er is een restaurant, een tennisbaan, een mooie speeltuin en twee zwembaden met whirlpool. Kleine kinderen kunnen in alle veiligheid in het lagune-zwembad met speelkasteel, glijbaan en fonteintjes spelen. Er is een centraal gebouw met restaurant, pizzeria, bar en ijssalon.

In het eeuwenoude eikenbos dat rond camping I Pini ligt, kun je mooie wandelingen maken of een tocht met de mountainbike. De kinderen vermaken zich uitstekend met de gratis gevarieerde animatie (van mei tot september) of met Elfy, de mascotte van camping I Pini Family Park. Ook voor volwassenen is er van alles te doen, zoals (muzikale) optredens.

Rome_camping-pini

De stacaravans staan op een licht glooiend terrein, waar pijnbomen en oleanders voor schaduw en wat privacy zorgen. De bungalowtenten staan op het gras, aan een laantje. Ideaal voor wie wel de vrijheid van kamperen wil, maar toch dicht bij de stad wil verblijven.

Boek een verblijf op Camping I Pini via Suncamp

Boek een verblijf op Camping I Pini via de ANWB (Pharosreizen)

Camping I Pini Family Park
Via delle Sassate 28, Fiano Romano

Meer informatie en boeken bij† Eurocamp†, Roan of CanvasHolidays.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels