Romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeVaticaanColosseum-rome

Cena - Diner in Rome

Rome biedt ontelbaar veel mogelijkheden om goed te dineren. Zo worden er in haast iedere trattoria de simpele maar heerlijke pasta’s 'carbonara', 'gricia', 'amatriciana' en 'cacio e pepe' bereid. Je kunt er verder overal de typisch Romeinse, dunne pizza met ingrediënten naar keuze eten. En er worden traditionele gerechten als ossenstaart en artisjokken op Joodse wijze geserveerd. Maar hoe weet je wáár je goed eet?

Om te beginnen kun je proberen restaurants met toeristenmenu’s of menu’s in veel talen te vermijden. Verder zou je kunnen letten op de belichting: hoe feller de lichten, hoe groter de kans op goed eten. En let ook op de 'coperto' of 'pane': automatisch betalen voor service of brood is niet uitzonderlijk, maar het hóeft niet en moet zeker niet teveel kosten. Om het je wat makkelijker te maken proefde de redactie van Rome-Nu vast in de beste en leukste restaurants van Rome.

Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels