kerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-romeVaticaan

Felice a Testaccio - 100% authenticiteit

Op een steenworp afstand van de markt op Piazza Testaccio in Rome vind je 'Felice a Testaccio', een karakteristieke trattoria die gerund wordt door de bejaarde Felice.

Rome_felice-testaccio-rome.jpgHet Italiaanse woord felice betekent geluk en de naam van de trattoria had niet beter gekozen kunnen zijn. Als je nog niet gelukkig wordt van de aanblik van de marktkramen en de schreeuwende kooplui daarachter, word je het alsnog als je bij Felice aan tafel schuift. Elke ochtend schuifelt de oude eigenaar naar de markt om boodschappen te doen.

Als groot aanhanger van de klassieke Romeinse keuken staat hij vooral bekend om zijn tonnarelli cacio e pepe (pasta met schapenkaas en peper) en abbacchio (zuiglam). Wel je bord leegeten, want anders kan Felice nog wel eens hoogstpersoonlijk verhaal komen halen en is een volgende gang uitgesloten…

Felice a Testaccio
Via Mastro Giorgio 29, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels