Romesint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Il Matriciano - pasta met spek en tomaten

“Zien we elkaar bij ‘Il Matriciano’?” Dat zou je een Romein zomaar tegen een andere Romein kunnen horen zeggen. Het restaurant, dat zich in het hart van de wijk Prati in Rome bevindt, is namelijk een geliefde plek om af te spreken tijdens de lunchpauze.

De zaak wordt al meer dan honderd jaar gerund door de familie Colasanti. Alberto en Rosa houden de eetzaal met hun dochters Cristiana en Fiore in de gaten en geven graag advies. Je hoeft dus niet eens op de kaart te kijken, want zij geven je tips.

Naast de traditionele Romeinse pasta’s als de carbonara of cacio e pepe wordt er de pasta all’amatriciana geserveerd: deze pasta met spek en tomaten, waarnaar de naam van het restaurant verwijst, verveelt nooit. Neem je een tweede gerecht als lam (abbacchio) of ossenstaart (coda alla vaccinara) en de stevige bodem voor een zwoele avond in de stad is gelegd.

Il Matriciano
Via dei Gracchi 55, Rome 
Rome_diner-Il-Matriciano-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels