VaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRome

Hotel Butterfly - de geheime tuin van Rome

Het Guido Reni District in Rome is een voormalig kazerneterrein tegenover het museum van moderne kunst MAXXI. Er bevinden zich 23 onafhankelijke ruimtes die de komende jaren evenementen en gastronomische initiatieven moeten gaan huisvesten. Eén van de eerste is Hotel Butterfly, een unieke plaats waar kunst, eten, muziek en vermaak hand in hand gaan.

Zie je dat goed? Loopt daar een kruier met koffers te sjouwen? En die dame verderop, is zij werkelijk de boel aan het afstoffen met een plumeau? Bij Hotel Butterfly geven ze je graag het gevoel dat je in een sprookje van lang geleden bent terechtgekomen. Hier binnenlopen is als het ware een geheime tuin met een betoverd huis verkennen, waar van alles en nog wat gebeurt en waar allerlei avonturen te beleven zijn.

Rome_Hotel-Butterfly-tuin

Sinds 29 mei 2017 is deze nieuwe ‘attractie’ in Rome geopend, een locatie die moeilijk in woorden te vatten valt. Je kunt er dineren, kunst kopen, cocktails drinken, je haar laten knippen, in het gras liggen, naar langspeelplaten luisteren, een tatoeage laten zetten of dansen om middernacht. 

Wat het eerst opvalt bij aankomst is de tweeledige tuin: fris gras met elegante meubels en keurig gedekte tafels kenmerken het eerste deel (‘De Geheime Tuin’). Het andere deel heeft een moderne uitstraling, met houten vloer en een prominent aanwezige, ronde cocktailbar (‘De Muziekhof’). Het gebouw in het midden bestaat uit drie verdiepingen en verdient het in al haar etages verkend te worden. Om een tipje van de sluier op te lichten: je vindt er een kapper en een kleine galerie.

Rome_Hotel-Butterfly-bar

De creatieve oprichters hebben hun best gedaan je de gewone wereld even te laten vergeten. En daar zijn ze in geslaagd. Dankzij hun fantasie geef je je cocktail of hoofdgerecht een origineel aroma en worden tegelijkertijd andere zintuigen ingezet voor een onvergetelijke tijd.

Met andere woorden: Hotel Butterfly is alles behálve een hotel. Kun je je er na het lezen van dit artikel nog steeds geen voorstelling bij maken? Ga er dan gewoon eens naartoe en laat je verrassen door ‘de bonte vlinder verborgen in het groen’.

Hotel Butterfly
Entree: Via Guido Reni 7, Rome
Open: dagelijks van 19.00 tot 03.00 uur
Route: tram 2 vanaf Piazzale Flaminio

Foto’s en tekst: Tessa Vrijmoed

Rome_Hotel-Butterfly-acteurs

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels