Hosteria 87, de moderne cucina italiana
In Rome is het altijd wijs om de gouden regel te volgen dat hoe ongezelliger en ouderwetser een restaurant er uitziet, hoe ongelooflijk goed het eten waarschijnlijk zal zijn. TL-verlichting, kiekjes van de eigenaar met beroemdheden en papieren tafelkleedjes die na elke gast met een snelle armbeweging van tafel worden geritst. Mocht je nu van het slag zijn dat toch wel waarde hecht aan een mooie setting én lekker eten ook hoog in het vaandel heeft staan, dan is er nu Hosteria 87, een modern restaurant mét de klassieke Italiaanse keuken.
Het grappige aan deze nieuwe plek dichtbij Piazza Barberini is dat het interieur dus je smaakpapillen voor de gek houdt. Gerecyclede lampenbollen boven de tafels, tropische planten, olijfgroene leren stoelen, een aluminium luchtschacht die over het hele plafond loopt, een wand die bestaat uit vintage reiskoffers; de gerechten die je bij dit sfeervolle hipsterinterieur verwacht zijn dingen zoals gepocheerde avocado, avocado in roomsaus en avocado uit de oven geserveerd met een keur aan avocado's. Maar niente is minder waar.
Traditionele gerechten
Het grootste gedeelte van het menu bestaat namelijk gewoon uit traditionele gerechten uit de cucina italiana; van klassieke Romeinse pasta's zoals mezze maniche alla gricia, cacio e pepe en carbonara, tot artisjokken, cicoria ripassata, linzensoep en Italiaanse gehaktballen, ossenstaart en pollo alla cacciatora.
Vraag voor de huisspecialiteit naar de 'fettuccine 87' met kalfsvlees en Parmezaanse kaas. Natuurlijk wordt er alleen maar met hele goede producten gewerkt, die zo lokaal mogelijk worden gevonden; elke dag is er vers brood van de Antico Forno Cordella, vlees wordt gehaald bij een slager in het Joodse ghetto en pasta komt van een pastamaker in Pigneto. Soms kan het zo fijn zijn dat schijn bedriegt.
Hosteria 87
Via del Tritone 89, Rome
Elke dag geopend van 11.00 - 23.30 uur.