sint-pietersplein-romeRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaan

Da Augusto, lekker Romeins gebleven

Trastevere doet natuurlijk zo recht aan de charme die het oude, volkse Rome kan hebben dat niemand deze wijk tijdens zijn reis of vakantie wil overslaan. Maar deze grote mensenmassa heeft de lokale restaurantjes en trattoria's geen goed gedaan en standaard en totaal inwisselbare toeristenmenu's worden je om de oren geslagen. Verstopt op een klein pleintje met bomen en groene klimoppen heeft deze tendens wonderlijk genoeg op de trattoria Da Augusto geen vat gehad. Hier eet je nog echt Romeins zoals de Romeinen dat eten.

Rome_da-augusto-restaurant

Hetgene dat de verwende toerist waarschijnlijk zal afschrikken is dat Da Augusto op een typische Romeinse manier aandacht heeft besteed aan zijn interieur; dat wil zeggen, omdat de kwaliteit van eten altijd bovenaan staat, heeft men geen tijd voor tierlantijntjes. Stenen vloeren, opeengepakte stoelen en simpele tafels waar makkelijk kleedjes op gegooid kunnen worden, graffiti op de buitenmuren; het wint allemaal geen schoonheidsprijs. En dan nog maar te zwijgen over de wc; mensen die naar Frankrijk op vakantie gaan en bij het wegrestaurant tevergeefs op zoek naar een toiletpot zoeken zullen het herkennen: de sta-wc. 

Rome_da-augusto-pizzeria

Maar desalniettemin zal de lange rij die elke avond voor de deur staat boekdelen spreken; de trattoria doet niet aan reserveringen en werkt met het simpele principe van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Ze maken elke dag van elk gerecht een beperkt aantal, nauwgezet de Romeinse Heilige Culinaire Kalender volgend (op vrijdag is er altijd baccalą, op donderdag zijn er bijvoorbeeld gnocchi), waarbij op dus echt op is. De cacio e pepe en de matriciana als primi zijn voortreffelijk, de kalvenstaart en linzensoep om te smullen en van de tiramisł zou je, als je het alleen nog maar zou kunnen, van op de tafel springen.

Da Augusto
Piazza de Renzi 15, Trastevere
Voor de lunch geopend van 12.00 - 15.00 uur, voor het avondeten van 20.00 - 23.00 uur. 
Reserveren niet mogelijk.

Rome_da-augusto-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels