Vaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

La Locanda dei Girasoli

Locatie in een historische wijk van Rome? Check. Een typisch Romeins interieur met simpele tafels met kleedjes en houten stoelen? Check. Een menukaart vol met echte Romeinse specialiteiten? Check. Wat onderscheidt La Locanda dei Girasoli dan van alle honderden andere restaurantjes en trattoria’s met dezelfde kwaliteiten? Het feit dat je hier in de watten wordt gelegd door kundige koks en gastvrije camerieri met het syndroom van Down!

In het Nederlands wordt de naam van dit leuke tentje vertaald als “de herberg van de zonnebloemen” en de sfeer is zo warm en vrolijk als deze naam klinkt. Met veel liefde en toewijding wordt hier een werkplek geboden aan mensen met het Syndroom van Down, die een grote passie voor eten en gastheerschap hebben, maar zich over het algemeen in een lastige positie op de arbeidsmarkt bevinden. De jonge culinaire talenten en gastheren -en vrouwen hebben ieder op zich verschillende opleidingen gevolgd en stages gedaan voordat zij bij La Locanda kwamen te werken. En samen zorgen zij ervoor dat het je voor een typische Romeinse avond aan niets hoeft te ontbreken.

Rome_locanda-dei-girasoli-restaurant

Zo prijken er op de menukaart Romeinse klassiekers als pasta con cacio e pepe, fiori di zucca (gefrituurde courgettebloemen), supplì’s (gefrituurde rijstballetjes met vulling), saltimbocca alla romana (kalfsvlees met rauwe ham, salie en witte wijn) en heerlijke pizza’s met bijvoorbeeld buffelmozzarella en ansjovis. En toe natuurlijk tiramisù of ambachtelijke chocoladetruffel.

Het restaurant ligt in de historische wijk Quadraro, wat in de Tweede Wereldoorlog gold als een belangrijk bolwerk tegen de Nazi’s en wat helaas ook veel bombardementen over zich heen heeft gekregen. De meeste bebouwing is hierdoor naoorlogs en voor de historieliefhebber misschien niet heel bijzonder, maar dit betekent wel dat street art hier heeft kunnen floreren. Na het uitbuiken is het dus een leuk idee om de straten te verkennen en de kleurrijke kunstwerken op de gebouwen en muren te bewonderen.

Rome_locanda-dei-girasoli-ristorante

La Locanda dei Girasoli
Via dei Sulpici 117H, Rome

Openingstijden:
Alleen zondag geopend voor lunch, op andere dagen alleen voor groepen en met reservering.
Voor diner zijn ze elke dag geopend van 19.30 tot 24.00 uur.
De pizzeria is op woensdag gesloten.

Rome_locanda-dei-girasoli-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels