kerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaanRome

Bier of wijn?

Het is verleidelijk om lekker neer te ploffen op een van de terrassen vlak bij de grote bezienswaardigheden in Rome. Maar doe je dit, dan krijg je waarschijnlijk een veel te hoge rekening voor je kiezen. Bovendien liggen de leukste adresjes vaak net iets verder weg. Of gewoon om de hoek, maar iets verstopt in een voor jou onbekende wijk.

Daarom ging Rome-Nu op pad om de locaties te achterhalen waar de Romeinen zelf hun dagelijkse borrel halen. De ‘aperitivo’, die in heel Italië vergezeld gaat van kleine hapjes, wordt genuttigd in zeer uiteenlopende cafés: van kleine, donkere wijnbarretjes als ‘Fafiuché’ en ‘L’Angolo Divino’ tot modern ingerichte cocktail- en loungebars als ‘Palatium’ en ‘Salotto 42’. Drink je liever bier, wandel dan eens binnen bij ‘Open Baladin’ en ‘L’Oasi della Birra’. Salute!

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels