colosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeRomesint-pietersplein-romeVaticaan

Salotto 42

Literair café, wijn- en cocktailbar ineen. Je kunt je hier voor of na het eten neerscharen op een van de fauteuils om een borrel te drinken en te genieten van de muziek, de magazines en de mensen om je heen! Of neem je cocktail mee naar buiten en voel de historische vibe bij de Tempel van Hadrianus in Rome.

Rome_salotto-42

Woonkamer
Op het Piazza di Pietra, achter het Pantheon, nodigen de weldadige paarse bloemen van de klimplant boven Salotto 42 uit om eens een kijkje te nemen in deze bar. De locatie an sich is sowieso al sprookjesachtig: op een verstild pleintje midden in het historische centrum van Rome, tegenover de zuilen van de oude tempel van Hadrianus. Maar zodra je voet zet in het etablissement valt de historie van je schouders en word je omgeven door een flair van artistieke decadentie.

De kleine ruimte zonder ramen staat vol met jaren ’50 fauteuils, comfortabele stoelen en achterin over de breedte bevindt zich de bar. Er zijn boeken, magazines en kunsttijdschriften te lezen. Zowel om de originele functie van de locatie als boekwinkel in ere te houden, als ook om het gevoel van een salotto, een woonkamer, te versterken. Als het exterieur niet zo liep te flirten met de voorbijgangers, zou de bar bijna kunnen doorgaan voor een speakeasy.

Rome_salotto-42

High end
Deze wat luxere sfeer van een loungebar trekt ook een wat beter bedeeld publiek aan; zakenlui die aan het eind van de dag even een aperitivo komen doen, marketeers, fashionista’s en kunstenaars. Een cocktail kost dan ook als snel €15 en ook de oesters zijn niet goedkoop. Je kunt heel de dag bij Salotto 42 terecht; ’s ochtends vanaf 10.30 uur voor een ontbijt, in het weekend voor de Brunch42 en elke dag voor de aperitivo, met hapjes, taartjes en snacks. Het diner is geďnspireerd op de Noord-Europese en Scandinavische keuken; dus veel vegetarisch, vis en salades. ’s Avonds verandert de huiskamer in een echte loungebar en gaan cocktails en wijn het vaakst over de toog heen.

Salotto 42

Piazza di Pietra 42, Rome

Elke dag geopend van 10.30 - 2.00 uur.  

Rome_Salotto_42

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels