kerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRomeVaticaan

L'Oasi della Birra

Hoewel Italie natuurlijk het land van de wijn is, is een lekker biertje op zijn tijd niet te versmaden. Bij L'Oasi della Birra, de bieroase, in Testaccio vind je de grootste collectie bieren van Rome: van gewoon Nederlands en Belgisch bier tot zeldzame Peroni's. Cincin!

De meeste toeristen slaan Testaccio over tijdens een citytrip naar Rome, omdat het voornamelijk bestaat uit een straat met foute clubs en bars en de rest een rustige woonwijk is. Maar culinair gezien heeft Testaccio heel veel te bieden en door de rust is het er juist heel fijn vertoeven. Middenin deze ‘berg van scherven’ stuit je op het rustieke Oasi della Birra. 

Rome_oasi-birra

Speciaalbiertjes
Deze oase van bier kun je vinden op het centrale plein in Testaccio, dat op een normale dag bevolkt wordt oude Italianen en spelende kinderen. Het rustieke tentje, dat ook wel bekend staat als Enoteca Palombi 1917, is gespecialiseerd in bier én wijn wat je op goede dagen (en wanneer heeft Rome geen goede dagen?) buiten kunt drinken aan de grofhouten picknicktafels. Binnen is deze oase volgestouwd met planken en kasten vol met wijnen en bieren en manoeuvreer je er langs donkerhouten tafeltjes met geruite kleedjes. Er zijn bijna 500 verschillende soorten ambachtelijk bier te kiezen, waarvan enkele zelfs van Italiaanse brouwerijen zoals de Birrificio Sorrento (in de buurt van Napels) en Civitavecchia uit Trieste, maar ook je favoriete Duitse en Vlaamse biertjes staan hier opgeslagen.

Rome_oasi-birra-bier

Een doolhof van weldaad
Van bier en wijn krijg je natuurlijk trek, dus elke dag wordt er van 17.30 tot 20.30 uur een overvloedige aperitivo aangeboden. Niet de standaard stukjes foccaccia en chipjes, maar tafels vol met lekkere én voedzame dingen. Het is even zoeken waar je precies deze rijkdom kan vinden in het overvolle zaakje, maar als je zigzag langs de tafeltjes en smullende mensen naar achteren loopt en de hoek omgaat, tref je daar een ware fata morgana aan; schalen vol met rijstgerechten, diverse pasta’s, brood en tapenades, groentetaarten en vlees en kaas. En voor de zoetekauw yoghurt of een stukje taart toe. Voor €10 heb je een speciaalbiertje én een onbeperkt eetfestijn.

Rome_oasi-birra

Oasi della Birra
Piazza Testaccio 38/41, Rome

Geopend van 8.30 - 13.30 uur en van 16.30 - 01.00 uur. 

Rome_oasi-birra-bier

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels