sint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaanRome

Santa Maria Bistrot - eetcafé in het centrum

Sinds augustus 2017 heeft het centrum van Rome er een nieuw pubrestaurant bij. Santa Maria Bistrot bevindt zich op steenworp afstand van Campo de’ Fiori en Largo Argentina. De meubels zijn geïnspireerd op het begin van de twintigste eeuw, maar gekke details maken het café tot een sprankelende, moderne eetgelegenheid.

Rome_bistro

Zwart en wit zijn de hoofdkleuren bij Santa Maria Bistrot, waar het personeel de klanten vriendelijk bedient. De enigszins veilige maar gelijkertijd elegante keuze van inrichten wordt spannend gemaakt door de knalroze kop van een neushoorn boven de wc-deur en een krokodil die als lamp fungeert. De belichting heeft nog een verrassing in petto: in de hoek hangt een wirwar van zwarte draden met peertjes eraan, die als je goed kijkt een enorme spin blijken te vormen. Leuke bijzonderheden in het verhoogde deel van het restaurant, dat zich verder onderscheidt door een gele bank en jungle-achtig behang.

Rome_bistro

Aan de muur achter de marmeren toonbank zijn op krijtborden de bieren en wijnen op tap te lezen.. Er staan kaas- en vleesplankjes op het menu, net als verschillende soorten crostini (geroosterd brood), salades en het Latijns-Amerikaanse ceviche voor de visliefhebbers. Je kunt op dit adres inderdaad terecht voor een borrel, maar dat niet alleen: chef Stefano Cabua bereidt ook warme gerechten, zoals lasagne. De cocktails hebben bijzonder namen als ‘Santa Sangre’, ‘Ares’ en ‘Horus’ en als je van jazz en swing houdt zit je hier helemaal goed, want dat draaien ze er – en flink luid ook.

Rome_bistro

De barvrouw heeft kort, blauw haar. Ze serveert een drankje aan een man die op de leadzanger van een bekende popgroep lijkt. Een glas valt kapot, water verspreidt zich over de mozaïeken vloer. Twee Amerikaanse studenten komen lachend binnen, de korte jurkjes bedekken nauwelijks hun stevige achtersten. Manager Simone staat achter de kassa met zijn colbertjasje casual over zijn witte shirt gedragen.

Santa Maria Bistrot
Via Arenula 20a, Rome

Foto's en tekst: Tessa Vrijmoed

Rome_bistro

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels